BURSA / NİLÜFER - Çalı Anaokulu

May

Okulumuz öğrencileri düzenlenen bahar şenliği etkinliği ile hem çok eğlendiler hem de anasınıfı heybelerine unutamayacakları bir anı daha eklediler.  Sihirbaz şov, yüz boyama, elma şekeri, sosis balon, patlamış mısır, pamuk şeker, çizgi film karakterleri ile danslar, oyunlar vb etkinliklerle çocuklar güzel ve keyifli bir gün geçirdiler. Emeği geçen öğrentmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Bulut sınıfı diyor ki; böcekleri güvenle incelemek için onları gözlem kutularımıza dikkatlice koyduk ve bir süre gözlemledik. Sonra elbetteki doğal ortamlarına bıraktık.  Bu gözlem bize genel olarak böceklerin bölümleri ve bölümlerinin işlevleri, görüntü farklılıkları, çeşitlilikleri hakkında bilgi verdi. Ardindan; bir arkadaşımızın getirdigi bocek koleksiyonundaki bocekleri inceledik ve kendimiz bir bocek hayal ettik, olusturduk ve isimlendirdik.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı...

Nis

Okulumuz Güneş, Çilekler ve Bulut sınıfı  öğrencileri Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesini gezdiler.  Çocuklarımız bu geziyle kütüphane ortamını gördüler ve kütüphane kullanma konusunda bilgi sahibi oldular. Kütüphanede bulunan kitapları inceleyerek kütüphane kurallarını yerinde ve yaşarak öğrendiler.

Mrt

Okulumuz öğrencileri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından başlatılan "Sıfır Atıkla Engelleri Aşıyoruz" projesi kapsamında topladıkları mavi kapakları okul müdürü Sevda BAYRAKTAR'a teslim ettiler.

Mrt

Okulumuza meslek tanıtımına gelen veteriner hekim Ebru ÖZKAN çocuklarımıza mesleği hakkında bilgiler verdi. Kendi kedisini de getiren ÖZKAN, ilgi çekici anlatımıyla çocuklar için etkili bir meslek tanıtımı gerçekleştirdi. Çocuklar büyük bir ilgi ve dikkatle etkinliğe katıldılar. Kendisine teşrifleri için çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklal marşımızın 102. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Mrt

Okulumuzda yangın ve deprem tatbikatımızı gerçekleştirdik. Olası bir deprem anında nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda öğrencilerimiz bilgilendirildikten sonra tatbikatımızı yaptık ve sonrasında çocuklarla bu konuda sohbet ettik.

Mrt

Bulut sınıfı öğrencilerinin atık malzemelerden tasarlamış oldukları kukla ve saat çalışmaları. Çocuklar, bu çalışmaları yaparken hem eğleniyor hem de geri dönüşüm farkındalığı kazanıyorlar.

Mrt

Kelebekler sınıfı öğrencileri atık materyallerden yapılan eğitici oyuncaklarla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirdiler. Emeği geçen velimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Projenin Amacı

Bu proje ile öğrencilerimize çevre sorunları ve iklim krizi ile ilgili farkındalık kazandırmak, sıfır atık projesi ile ilgili çalışmalar yaparakgeri dönüşüm, atık azaltımı,ve israfın önlenmesiile ilgili bilinç kazandırmak, öğrencileri enerji kaynaklarını daha dikkatli kullanmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirmek amaçlanmaktadır. 4-6 yaş aralığındakiokul öncesi öğrencilerini kapsayan, sürdürülebilir yaşama dairbirçok konuya ve iklim değişikliğine dikkat çeken bir projedir.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmş olduğu haftada 5 gÜn ücretsiz yemek uygulaması 20 şubat itibariyle tüm okullarda olduğu gibi bizim okulumuzda da başlamıştır. Öğrencilerimiz için bakanlığımızın göndermiş olduğu  klavuz örnek alınarak günlük enerji ve besin öğelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde sağlıklı beslenme ilkeierine  uygun menüler planlanmıştır.