T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Çalı Anaokulu

Haberler

Haberler

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI ÇOŞKUYLA KUTLADIK...

Mrt

Dr. Salih BOY'a, Vetriner Hekim Ebru Hanıma ve Velimiz Mustafa Bey'e katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumda 100. Günüm...

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri...

Şbt

Bilim Günü Projesiyle öğreniyoruz :)

Şbt

Dünya Ülkelerini öğreniyoruz:)

Şbt

Marmara Bölgesini Öğreniyoruz.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ...

Ock

1 YAŞ BÜYÜDÜK

Ock

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI...

Ara

Okulumuz anasınıflarında Yerli Malı etkinlikleri yapıldı.Öğrencilere Yerli Malının önemini eğlenerek öğrendiler.

Ekm

Çalı Anaokulu olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku, gurur ve mutlulukla kutladık. Çok yaşa Cumhuriyet KUTLU OLSUN...

Ekm

SATRANCIN FAYDALARI

 -Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. 

 -Süratli, doğru  ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla  yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir.

 - Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.

 -"Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir.

 - Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak,  bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur.

 - Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. 

 -Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına  yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir.

 - Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır.

 - Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve  yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.

 - Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir.

 - Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir.

 - Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.

 - Başarılardan büyük hazlar duyarak daha da başarılı olmaya yönlendirir.

 - Yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlar.

 - Kişilerin olumsuz bir yönünü, eksikliğini, veya bir davranış bozukluğunu hızlıca ortaya çıkarır.

 - Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.

 - Yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olur.

 - Satrancın yararlarını gösteren bütün bu maddeler, Milli Eğitimin de temel amaçlarındandır, Türk Milli  Eğitimi’nin  öğrenciler tarafından kazanılmasını istediği temel davranışlardır. Bu kadar pozitif etkisi olan bir araç kesinlikle bir 'EĞİTİM ARACI'dır. Yeryüzünde başka hiçbir araç, bu kadar olumlu davranışların hepsini birden bireylere kazandıramaz!

Öyleyse, çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak 'Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma’ amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı  bu amaç  bir  'görev' olarak benimsenmelidir.

Ekm

1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ

Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlamıştır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır.

TUİK nüfus projeksiyonlarına göre, Ülkemizde yaşlı nüfus oranının 2023 yılında %10.2,  2030 yılında %12.9, 2040 yılında %16.3, 2060 yılında %22.6 ve 2080 yılında %25.6 olacağı tahmin edilmektedir.

Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesine gerektirmektedir. Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken, yaşlı gruplarda esas hedef; yaşam kalitesinin arttırılması ve korunmasıdır. Yaşlıların yaşam kalitesinin korunması, yaşlılık döneminde sık karşılaşılan, “Alzheimer, demans” gibi sağlık sorunlarının yaşlılığın doğal sonucu gibi görmezden gelinmemesi ile de mümkündür.

Yaşlılarda yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin bilinmesi yaşlıların, sağlığı koruyucu ve geliştirici davranışlar sergilemelerinde, sosyalleşmeleri ve mutlu olmalarında önem taşımaktadır. Yaşlılar için yaşamın uzunluğundan çok kalitesinin önemli olduğu unutulmamalıdır.

Yaşlılık döneminde, sağlıklı yaşam davranışlarının belirlenmesi ve yaşlılıkta sık karşılaşılan “Alzheimer, demans” gibi sağlık sorunlarının erken tespiti ve bu hastalıkların uygun tedavisi için farkındalık çalışmaları sürdürülmektedir.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık döneminin itibarla yaşanması aynı zamanda bir minnet borcudur. 

May

Okulumuz balıklar sınıfı öğretmeni Songül YELERİ velilerin desteği ve katılımıyla güzel bir mezuniyet töreni düzenledi. Çocuklarımız eğitim hayatının ilk kademesi olan anasınıfından mezun oldular ve ilkokul yolunda ilk adımı attılar. Öğretmenimize ve değerli velilerimize bu güzel organizsyon için teşekkür ediyoruz.